Slotakkoord

Beste lezers, met pijn in het hart moet ik U mededelen dat dit dan toch echt de laatste editie is van de belevenissen van CV Of Kachel gedurende carnaval 2014.

Letterlijk pijn welteverstaan, aangezien de 368 glazen bier, 432 glazen Schrobbeler, 46 Broodje Jantjes, 3 sloffen sigaretten en tweehardgekookte eieren hun tol beginnen te eisen.

Voeg daaraan nog twee opgezwollen enkels, schrale lippen en een onverklaarbare jeuk toe, en U snapt waarom ik morgen de gehele dag doorbreng op diverse poli’s in het ziekenhuis.

Uit het niets stond gisteren ineens de laatste dag van carnaval voor de deur. Waar de meeste kachels zich nog aan het opladen waren voor het grote feest van de CV in Studio, werd ik al vroeg in de middag lastig gevallen door de chef du pap van het stel. Of ik alsjeblieft mee wilde naar het kindercarnaval op het Piusplein.

Voor een evenement met jonge moeders ben ik altijd wel te porren en dus trok ik mijn welbekende kloffie weer aan. Het verzamelpunt was in het pareltje van het Piusplein en vanuit daar volgde ik de chef du pap de menigte in op het plein. Menig moeder begon al te juichen bij het zien van de twee roodjassen, en de chef en ik wisten eindelijk een plekje aan een van de buitenbarren in te nemen.
Een serieus gesprek (het eerste deze carnaval) volgde over het verstek laten gaan van de chef du pap in de afgelopen paar dagen, maar hij sloot af met de belofte dat bij het diner van die avond alles goedgemaakt zou worden.

Het doorsturen van wat sfeerfoto’s in de groepsapp van de CV, wakkerde meerdere vuurtjes aan en al snel kwamen er steeds meer kornuiten onder hun steen vandaan. Het grande CV Of Kachel feest zou die avond om 21 uur beginnen, maar niet voordat de CV hoogstpersoonlijk de residentie had geïnspecteerd. Bardames werden gekeurd, toiletten gecontroleerd en tot slot werd ook getest of de kroonluchter het volledige gewicht kon dragen van minstens vier CV-leden.

De laatste kachels maakten het gezelschap weer compleet – en lang verwacht maar toch gekomen – was daar dan eindelijk tijd voor het laatste avondmaal, geheel verzorgd door de chef du pap. De CV werd getrakteerd op een ware smaaksensatie in een reserve-ribben-toko aan de Korte Heuvel. Tijd voor een dessert was er helaas niet meer, omdat de kornuiten natuurlijk niet te laat kunnen komen op hun eigen feest.

Aan de feestcommissie werd dit jaar invulling gegeven door twee kornuiten die ook nog eens broers bleken te zijn. Aan alles was gedacht en al gauw stroomde Studio vol met fans, vrienden en vroegere vijanden van de CV. Iedereen was welkom en de residentie stond te schudden op zijn grondvesten. De top-dj en de dj-kornuit buiten draaiden alle polonaises vlekkeloos aan elkaar.

Op het hoogtepunt van de avond werden de kachels volledig verrast door hun opper. Na een kort dankwoord wilde hij zijn trouwe volgelingen belonen voor hun loyaliteit en trakteerde hen op een zelfgefinancierde paaldans-act in het midden van de dansvloer. Vanwege zijn goede contacten in de adult-entertainment industrie had hij twee sublieme paaldanseressen weten te strikken die een spectaculaire show weggaven.
De prins keek en hij zag dat het goed was. Dit feest kon niet meer stuk en met 400 bezoekers meer als de vorige editie gaat het nu al de boeken in als succesvolste editie ooit. Dat staat als een paal boven water….

Na zelf nog wat acrobatische pogingen te hebben gewaagd in de paal, werd ik er door meerdere gasten op geattendeerd dat het misschien beter was om te gaan. Via de bar waar ik nog drie druppels Schrobbeler uit een kruik wist te persen, ben ik uiteindelijk naar buiten geëscorteerd door twee exotische danseressen uit Istanboel. Het bleken “change-students” te zijn van de Universiteit van Kruikenstad. Op weg naar huis heb ik nog getracht om uit te leggen waar carnaval om draait, maar volgens mij denken ze nu dat het voorgoed carnaval is.
Kan iemand mij trouwens vertellen waar ik deze “change-students” in kan wisselen?

Carnaval is voorbij en mijn opdracht zit er jammer genoeg op. Inderdaad jammer, omdat ik voorgoed verknocht ben geraakt aan dit geweldige feest maar bovenal aan CV Of Kachel. Na vijf dagen ben ik er in ieder geval van overtuigd dat zij de leukste CV van Kruikenstad zijn. Bedankt voor de mooie dagen en de aanslag op mijn gezondheid!

Een speciaal dankwoord ook voor residentie Studio en het hardwerkende personeel. Je moet het maar aandurven om zo’n gezelschap in huis te nemen. Vooral de prachtige bardames hebben het zwaar te verduren gehad, maar tot op de laatste minuut stonden zij klaar voor de kornuiten. R-E-S-P-E-C-T!
Bij sponsoren Schrobbeler en Bavaria is inmiddels ook alles in vaten en kruiken, door het verbinden van hun naam aan deze CV. Een ongekend bedrijfsrisico.

Ook dank aan de zes inwoners van Kruikenstad die toch op de praalwagen van CV Of Kachel hebben gestemd. Vonden jullie ‘m mooi?
Verdere dank aan alle lezers,fans, vrienden, Kruiken, Kruikinnen, kroegen, cathedralen, Kruikinnen, prinsen, taxichauffeurs, dj’s, Kruikinnen, ambtenaren, stichtingen, CV’s, oranje-groene sjalen, kruikenmunten, Kruikinnen en iedereen die ik vergeet! En natuurlijk een eervolle vermelding voor de aspirant en prospect van CV Of Kachel voor de verzorging in de afgelopen dagen. Nog maar vier jaar jongen…

Volgend jaar gon we wir bombezjoere en voor nu zeg ik Alaaf!!!!