Oeteldonk is klaar met CV Of Kachel

IMG_2551Kruikenstad 17 februari 2015, van Uw correspondent te Kruikenstad

Beste Kruiken en Kruikinnen, eindelijk mogen we weer! Een sluier van groen-oranje kleuren is over Kruikenstad neergedaald, de pakjes zijn gestreken, de barretjes aangevuld en tout Tilburg trekt massaal de binnenstad in. We gon wir bombezjoere, het is carnaval!

Op veler verzoek gaat ook dit jaar Uw correspondent weer verslag doen van dit gigantische volksfeest. Voor het derde jaar op rij gaat hij hiervoor weer undercover bij CV Of Kachel en inmiddels is hij geïnfiltreerd in de opperste regionen van deze carnavalsvereniging. Deze groep pretendeert nog steeds de leukste carnavalsvereniging van Kruikenstad te zijn en Uw correspondent zal verslag doen van de roddels, achterklap, liefdesverdriet, escapades, anekdotes en hilariteit maar bovenal van de geweldige ambiance en plaisanterie bij de kornuiten van CV Of Kachel in Kruikenstad!

Oeteldonk is klaar met CV Of Kachel

CV Of Kachel mocht zich gisteren om 13:00uur melden bij de residentie voor het jaarlijkse schoolreisje naar Oeteldonk. Een grote delegatie afgevaardigden had zich dit jaar aangemeld voor deze fieldtrip en terwijl de korte Heuvel vol stroomde met gezellige dweilorkestjes, besloten de kacheltjes om richting Kruikenstad Centraal te lopen. Dit alles onder muzikale begeleiding van de magnifieke praalwagen van het stel.

Aangekomen bij het station werd ons vriendelijk doch dringend de toegang geweigerd. Er was geen sprake van dat de kar met aggregaat en muziek ooit de trein in zou gaan. Een gemotoriseerd aggregaat kon zorgen voor gasvorming in de trein, iets waar meerdere kornuiten op dat moment zelf ook last van hadden. Terneergeslagen blokkeerden de mannen de ingang van het station met hun kar, maar CV Of Kachel zou CV Of Kachel niet zijn, als ze ook deze gelegenheid niet aangrepen voor een feestje. De muziek werd opgestart en de flesjes bier geopend. Het leek alsof CV Of Kachel twee dagen later de Prins zou inhaolen, alleen dan zonder Prins.

Anderhalf uur lang werden arriverende en vertrekkende reizigers getrakteerd op dit Kruikenstad-promotieteam. Een schare fans deed gezellig mee en de eerste polonaises van die dag werden ook ingezet. Meerdere pogingen werden gewaagd om de spoorwegpolitie af te leiden, om vervolgens toch met de wagen de trein te kunnen pakken. Helaas zonder resultaat. Met een gebrek aan leiderschap bleef het clubje besluiteloos voor de ingang staan. In de steek gelaten door hun adjudant, die allang had gezien dat dit niet ging werken en op eigen houtje eerste klas naar Den Bosch was afgereisd.

Een staalmagnaat uit Rijen die bij toeval ook lid is van deze CV, kreeg een geniale ingeving om het aggregaat en de muziekinstallatie achter te laten bij een herberg aan de Spoorlaan. De kar zou dan naast het station geparkeerd kunnen worden, en zo zouden de kachels eindelijk de trein naar Oeteldonk kunnen nemen. Het was inmiddels 16:30uur.

In de trein werd de conducteur vakkundig om de tuin geleid, en was er dus weer geld uitgespaard aan treinkaartjes. Met knarsende wielen hobbelde de partywagon station Oeteldonk binnen. Het bier voor onderweg was inmiddels op en de eerste de beste kroeg in Oeteldonk werd overmeesterd door CV Of Kachel featuring Prins Rob. Ook de adjudant was weer van de partij en ikzelf had de taak toebedeeld gekregen van interim-penningmeester. Ik had voor dit reisje een mooie gage gehad van de echte penningmeester om de jongens eens lekker in de watten te leggen. Twee uur later was ik alles kwijt. Ik heb wel iets meer begrip gekregen voor de rol van penningmeester en de verantwoordelijkheden die dit met zich meebrengt. En de foute keuzes die je kunt maken als penningmeester door bijvoorbeeld 50euro te spenderen aan haringen met uitjes.

Vanuit onze ooghoeken zagen we Prins Rob in de problemen komen. Rob had een kind in zijn armen en had woorden met een man die ogenschijnlijk de vader van het kind was. Het kind werd uit de armen van Rob gerukt en de Prins droop af. De lezing van Prins Rob was dat hij een heldendaad had verricht, al zag het er vanuit ons perspectief toch iets anders uit.

De tocht door Oeteldonk zette zich voort en de eerste kachels legden het loodje. Een selecte groep vooraanstaande CV’ers wist een dranklokaal te bereiken waar een van de leden van CV Of Kachel een bijbaan heeft als bartender. De uitgang in deze tent werd maar moeilijk gevonden en tegen achten rolden de kornuiten een voor een naar buiten. Oeteldonk was klaar met CV Of Kachel en dus was CV Of Kachel ook klaar met Oeteldonk. Er volgde een walk of shame terug naar het station, waar de Kruikenstad-express al stond te wachten op de CV.

Terug in hun oude vertrouwde groen-oranje domein werd de residentie opgeleukt met een bezoek van de CV. “Nu al terug?” was een veelgehoorde vraag van het personeel, dat zichtbaar opleefde door de vervroegde terugkeer van de kornuiten. Na nog eens tien pinten aan de buitenbar vond ik het welletjes en wist er samen met de vieze voorzitter tussenuit te knijpen. Er werd een bezoek afgelegd aan achtereenvolgens de Clochard en de Baret, waar vooral de vieze voorzitter veel faam heeft vergaard. Ik wist me nog net staande te houden, toen de weg werd vervolgd naar Café de Paris. Hier vond het jaarlijkse traditionele Nie Lulle mar Vulle feest plaats. Op dit feest wist ook de rest van de kachels weer aansluiting te vinden en werden er gevaarlijke cocktails genuttigd. Op het terras werd ik uitgenodigd door een voormalig kroegbazenkoppel voor een lopend frikandellen buffet.

Toen ik mijn 36e frikandel naar binnen schoof, bleek dat ik alleen over was. Althans dat dacht ik. Ik kreeg last-minute een uitnodiging (eigenlijk meer een smeekbede) van een kachelaer om twee deernes te vergezellen naar het zogenaamde sauna-bal. Binnen no-time had ik mijn badjas aan, niet wetende dat dit dampende bal plaats vond in Berkel-Enschot. Heeft U toevallig vannacht twee heren in een badjas op een scooter langs de Bosscheweg zien zigzaggen, dan is de kans groot dat ik er een van was.

In de luxe en weelderigheid van het statige hotel in Berkel-Enschot hebben wij ons helemaal laten gaan op dit stoombad-bal. De badjassen gingen uit en er werd besloten om de presidential suite bij te boeken. Vanochtend was ik nog steeds op zoek naar de sauna, en mijn mede-kornuit zat inmiddels te genieten van de roomservice en de zesde fles champagne. Penningmeester, de factuur is onderweg!

Vandaag starten we even rustig op met een kinderfeestje op het Piusplein. Prins Rob laten we voor de zekerheid thuis. In de avonduren zal er culinair genoten worden van het laatste avondmaal, om vervolgens het startsein te geven voor het grote CV Of Kachelfeest in de Studio! Tot vanavond allemaal en ik beloof plechtig dat ik mijn badjas aanhoudt!

Alaaf, viel spass en vanavond geven we nog een keertje gas!