Glansrijke finish in Kruikenstad

IMG_2550Kruikenstad 18 februari 2015, van Uw correspondent te Kruikenstad

Beste Kruiken en Kruikinnen, eindelijk mogen we weer! Een sluier van groen-oranje kleuren is over Kruikenstad neergedaald, de pakjes zijn gestreken, de barretjes aangevuld en tout Tilburg trekt massaal de binnenstad in. We gon wir bombezjoere, het is carnaval!

Op veler verzoek gaat ook dit jaar Uw correspondent weer verslag doen van dit gigantische volksfeest. Voor het derde jaar op rij gaat hij hiervoor weer undercover bij CV Of Kachel en inmiddels is hij geïnfiltreerd in de opperste regionen van deze carnavalsvereniging. Deze groep pretendeert nog steeds de leukste carnavalsvereniging van Kruikenstad te zijn en Uw correspondent zal verslag doen van de roddels, achterklap, liefdesverdriet, escapades, anekdotes en hilariteit maar bovenal van de geweldige ambiance en plaisanterie bij de kornuiten van CV Of Kachel in Kruikenstad!

Glansrijke finish in Kruikenstad

Beste lezers, de carnavalsmarathon van Kruikenstad is gelopen! En ik heb de eindstreep gehaald. Vraag alstublieft niet hoe, maar ik heb ‘m gehaald. Vijf dagen lang 42,195 meter bier per dag drinken, afgewisseld met doping in de vorm van drie kruiken Schrobbelèr. Voor eten was nauwelijks tijd en dus waaide ik vannacht zwaar ondervoed over de finish. Jammer dat het alweer zo snel voorbij is, maar volgend jaar loop ik ‘m weer en ik denk op blote voeten!

Gisteren was dan alweer de laatste dag van carnaval in Kruikenstad. Mijn lichaam en geest waren nog volledig in onbalans en ik wist eigenlijk niet hoe ik dit nog een dag zou trekken. Het sauna-bal van de dag ervoor had duidelijk littekens achter gelaten. De laatste loodjes wegen het zwaarst.

De leden van CV Of Kachel mochten vandaag rustig opstarten en tijdstip van melden bij de residentie was pas om 17:00uur. Wie niet kon wachten, mocht zich natuurlijk al eerder gaan vermaken bij het kindercarnaval in Kruikenstad. Uit angst voor alimentatie-verzoeken besloot ik om deze ronde over te slaan en dus stond ik stipt om 17:00uur voor de residentie. Een voor een kwamen de andere kornuiten onder hun stenen vandaan en ik besefte mij dat het dus nog slechter kon. Onderwijl werd de laatste hand geslagen aan het grote CV Of Kachelfist in de residentie, wat weer een geweldige fuif beloofde te worden. We vroegen ons sterk af of we wel genoeg in huis hadden gehaald.

Toen alles klaar stond, werd er besloten om een bliksembezoek af te leggen aan de het Boelie Kroelie feest op het Piusplein. Een van de kornuiten van CV Of Kachel is hier al jaren de huis DJ en kon wel wat aanmoediging gebruiken. De biertjes kwamen in een rapper tempo voorbij en de eerste polonaises werden ingezet. Om het geweldige feest in de danstent nog een extra boost te geven, werd CV Of Kachel gevraagd om hun nieuwe hit ten gehore te brengen. Zware onderhandelingen volgde, maar bij de toezegging van 500euro waren de kornuiten bereid om het podium te betreden. In de schaduw van Prins Rob werd er een spetterend optreden verzorgd, compleet met kooidanseressen en vuurwerkshow. Ut kost wa, mar dan hedde ok wa!

Onder luid “We want more”-gejoel van het publiek werd het CV Of Kachellied uit 2013 als toegift gespeeld en de achtergebleven moeders van het Piusplein werden gek.

Na deze euforie toogden de beatles van het zuiden terug naar hun residentie, om daar het startsein te geven voor hun eigen feestje. Massaal stroomden de genodigden de Kacheltempel binnen om hun goden te vereren. Voetjes gingen van de vloer en Prins Rob ging door het dak, letterlijk! Volledig in extase trok hij de toiletdame van haar stoel en liet haar alle hoeken van de dansvloer zien. Om 23:11uur werd er een kleine pauze ingelast om op de Heuvel officieel afscheid te nemen van carnaval 2015 tijdens Et Sebiet, want sebiet dan is het mèèrge en dan is alles veurbij! Menig traantje werd weggepinkt en er werd uit volle borst meegezongen met het afscheidslied.

Zwaar aangeslagen door het emotionele afscheid besloot ik om terug te gaan naar de residentie. Daar heb ik nog uren gefeest en gehoopt dat het niet voorbij was, maar uiteindelijk werd ook ik naar buiten geveegd. Met de benenwagen naar huis kwam ik onderweg nog een wat oudere, verdwaalde Kruikin tegen. Al lallend zijn we samen de Sacramentsparochie ingelopen en heb ik haar netjes overgedragen aan haar echtgenoot. In ruil voor een kruik Schrobbelèr, dat dan weer wel.

En met deze goede daad kwam er dan ook echt een einde aan mijn carnaval. Ik heb met volle teugen genoten van alles wat Kruikenstad weer geboden heeft deze carnaval. Met trots voel ik mij een echte Kruik en de komende weken slaap ik nog onder een groen-oranje dekbed. Bedankt aan alle Kruiken en Kruikinnen die er weer een geweldig feest van hebben gemaakt, waar vriendschap en verbroedering centraal staan. Bedankt aan alle sponsoren zonder wie wij het nooit hadden gered dit jaar. En natuurlijk een groot dankwoord voor residentie Studio die ook dit jaar heeft gezorgd dat CV Of Kachel niets te kort kwam.

En voor de leden van CV Of Kachel niets dan lof! Toen ik drie jaar geleden aan dit hels karwei begon om deze CV te gaan volgen, ging ik met lood in de schoenen de binnenstad in. Met zo’n zootje ongeregeld omgaan, dat doe je niet voor de lol. Inmiddels ben ik 180 graden gedraaid en ongelooflijk dankbaar dat ik onderdeel ben geworden van deze club kornuiten. Diversiteit alom en dat maakt het zo leuk. Helemaal als ik u vertel dat een aspirant-lid zijn wereldreis door Azië heeft onderbroken, om voor vijf dagen carnaval te komen vieren met CV Of Kachel. Dan ben je wel een hele hechte club. Of gewoon gestoord, dat kan ook.

En volgend jaar, dan gaan we gewoon weer, want Affeseere doe gin zeer! Jaja, het nieuwe motto voor volgend jaar, wat zoveel betekent als dat een keer de handen uit de mouwen steken niet verkeerd is. Niet bang zijn om jezelf is een beetje moe te maken. Ik kan me er goed in vinden, maar vandaag nog even niet!

Bedankt en alaaf!!!!