Ga aan de gang en ben niet bang!

Alaaf Kruiken en Kruikinnen! Afgelopen week voelde ik het al, het is weer carnaval! Kruikenstad hult zich weer in groen-oranje kleuren, de jasjes zijn gestreken, buitenbarretjes zijn opgebouwd en het bier staat weer koud. Langzaam begint de Schrobbeler door de aderen te stromen en wordt alles nog efkes glad geschoren. Wel goed ingezipt natuurlijk!

Net als voorgaande jaren, zal ook dit jaar uw correspondent weer pogen om verslag uit te brengen van wat zich nog steeds de leukste carnavalsvereniging van Kruikenstad noemt, CV Of Kachel. Of deze bewering op waarheid berust, mag u als lezer zelf bepalen. Legendes, fabels, sekscapades, roddels en achterklap zullen in geuren en kleuren beschreven worden deze dagen, afgewisseld met de jool en glorie van de festiviteiten in Kruikenstad.

Inmiddels wordt dit het vijfde jaar dat ik met ongezonde tegenzin aan dit schrijversproject deelneem. Tegenzin, omdat ik tegen mijn zin op pad wordt gestuurd met een zootje ongeregeld. Ongezond, omdat de katers ieder jaar heftiger lijken te worden en mijn fysieke gestel danig begint af te takelen. Maar goed, de kleine schare trouwe fans wil ik niet teleurstellen, dus pak ik het pennetje gewoon weer op. En mijn computer staat ook al enkele weken hitsig op het bureau te wachten, voor deze sappige toetsaanslagen.

Graag kijk ik eerst even terug naar de massale voorbereidingen die CV Of Kachel heeft getroffen voor de viering van dit jubileumjaar. Vijf jaar is niet niks, en eigenlijk had niemand verwacht dat deze CV na het eerste jaar nog levensvatbaar zou zijn. Je zou denken dat er tijdens een jubileumjaar flink uitgepakt wordt, en dat is ook zo. Al op 11 november kwamen de kachels bij elkaar om hier de welverdiende aandacht aan te besteden. Grootse plannen voor een praalwagen en een lied werden gemaakt. Sponsorcommissies, feestcommissies en andere taken werden vakkundig verdeeld. En ik mag zeggen, het resultaat mag er wezen. Tijdens dit jubileumjaar heeft deze CV een lied inclusief videoclip en een praalwagen. Waarom hier op 11 november al voor bij elkaar gekomen moest worden, is mij echter een raadsel, aangezien de afgelopen week pas is begonnen aan de wagen en de videoclip van de gigantische kneiter van een hit.

Gisterenavond kon dan eindelijk de aftrap worden gegeven voor de jubileumfestiviteiten. Geheel volgens traditie moest om 19:11uur de buitenbar van residentie Studio worden geopend. In kleine getale druppelden er kachels buiten en binnen. Ik arriveerde natuurlijk weer te laat, en werd gestraft met de oeroude traditie om tien borrels Schrobbeler in mijn keel te gieten. Al wankelend heb ik me vast moeten houden aan de buitenbar, om in ieder geval het officiĆ«le gedeelte van deze avond bij te kunnen wonen. Met wijze woorden van de voorzitter van de CV, werd het startschot gegeven voor een geweldig jubileumcarnaval. De emotie was in zijn stem te horen en zichtbaar ontroerd keek hij uit over zijn volgers. Iedereen was er, zelfs leden in ruste en menigeen moest een traantje wegpinken bij deze peptalk. Ook een enthousiaste club fans van de CV en een aantal moeders konden niet ontbreken bij dit memorabele moment. Op de valreep werd er ook nog een aspirant-lid geĆÆntroduceerd en deze kreeg zijn leren jacquet aangetrokken. Met trots verliet de voorzitter het schavot.

Daarna was het tijd voor een aantal huldigingen. Als eerste werd de adjudant van het eerste uur behangen met confetti en medailles. De adjudant had dit jaar de leeftijd van 50 aangetikt en dat moest gevierd worden. Geheel volgens traditie waren alle leden plotsklaps verkleed als de adjudant, compleet met hippe bril en plaksnor, om een ode te brengen aan deze kartrekker van de CV. Met enige willekeur werden nog wat meer medailles uitgereikt, en een kachel moest vanwege wangedrag afstand doen van de mouwen van zijn jasje. En diezelfde mouwen werden dan weer opgespeld bij een prospect lid van verdienste, zodat hij inmiddels een halve kachel is.

Na deze feestelijkheden vloeide het bier rijkelijk en werd de buitenbar volledig geannexeerd door de kachels. Het sein voor de kroegentocht werd geblazen en de groep viel uiteen. Ik heb me even aangesloten bij een pallet kachels die op het Piusplein de sfeer gingen proeven. Na de zoveelste Schrobbeler, ben ik nog samen met een kompaan de sfeer gaan proeven in de residentie, waar een dampende menigte uit zijn dak ging op de nieuwe hit van CV Of Kachel. Hoewel ik mijn twijfels had bij het platvloerse karakter van dit nummer, sloeg het in als een bom. Het nummer zet aan tot ongewenste intimiteiten, maar met carnaval schijnt niemand dat erg te vinden. Heeft u ‘m al gehoord trouwens? Zo niet, dan staat hieronder de link naar het nummer wat vooral als doel heeft om het groepsgevoel te stimuleren. Ben vooral niet bang en ga aan de gang zou ik zeggen.

Vandaag heeft de CV weer een vol programma. Om 13:11 begint het Sengersbal, wat inmiddels drukker bezocht wordt dan het gemiddelde Kruikenconcert. Dit grootse gala vindt plaats midden in de Heuvelstraat, alwaar het winkelend publiek wordt gehinderd en getrakteerd op een geweldige show. Alaaf en tot vanmiddag!