De lotgevallen van CV Of Kachel, dag 1

Za 1 maart: Beste Kruiken en Kruikinnen, eindelijk is het weer zover. Kruikenstad hult zich weer in groen-oranje kleuren, boeren en buitenlui trekken massaal naar het centrum en de obers hebben vijf dagen lang geen pauze. Het is carnaval!

Na het overweldigende succes van vorig jaar, gaat ook dit jaar Uw correspondent weer undercover bij een CV in Kruikenstad. Uw correspondent is geïnfiltreerd bij een groep kornuiten die zich de leukste carnavalsvereniging van Kruikenstad noemt en brengt verslag uit van de hilarische momenten, romances, kroegentochten, dieptepunten, toiletbezoeken, anekdotes, morning-afterziektes maar bovenal van de fantastische sfeer en ambiance bij CV Of Kachel in Kruikenstad.

Who’s the Len?

Na mijn ervaringen bij CV Of Kachel tijdens carnaval vorig jaar, had ik eigenlijk voor mezelf besloten om de komende tien jaar met carnaval te verkassen naar een tropisch oord om een week lang aan een cocktailtje op het strand te lurken. De ellende en slijtageslag die ik vorig jaar heb meegemaakt bij deze CV wens ik niemand toe. Verslag doen van een natuurramp is nog leuker dan dit.

In het afgelopen jaar heb ik vanaf de zijlijn deze kachels gevolgd in hun aanloop naar carnaval en en gezien hoeveel bloed, zweet en tranen deze gasten een heel jaar lang in dit evenement steken. Het was aandoenlijk en meelijwekkend tegelijk, maar toch groeide er een bepaalde sympathie en liefde voor deze CV in mij. Mijn dekmantel was nog steeds intact en toen mijn redacteur mij weer benaderde om ook dit jaar wederom verslag te doen, had ik maar weinig bedenktijd nodig. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat het financiële aspect de grootste rol heeft gespeeld in mijn keuze.

Enfin, de carnavalsvrijdag was dus weer aangebroken en de binnenstad zou weer ontploffen voor vijf dagen lang volop feest. De kornuiten van CV Of Kachel moesten om stipt 19:00uur verzamelen bij de buitenbar van Studio, de residentie. Inmiddels was ik bekend geraakt met de statuten van deze CV en die liegen er niet om. Op elke minuut te laat staat een lijfstraf van een borrel Schrobbel​èr, dus dan zorg je wel dat je op tijd komt. Of juist niet, als je van Schrobbel​èr houdt.
Nagenoeg iedereen was op tijd, op een paar verdwaalde kachels na. Onder andere de bouwcommissie die natuurlijk nog de laatste hand sloeg aan de geweldige praalwagen waar de CV Kruikenstad op gaat trakteren.

Nog steeds zijn de leden te herkennen aan hun felrode jasjes en de groen-oranje sjaal, maar voor deze carnaval lag er nog een verrassing in het verschiet. De vieze voorzitter van deze CV had namelijk een ontzettend zwaar jaar achter de rug en daarom leek het de rest van de leden wel leuk om juist deze kornuit een kruik onder de riem te steken en extra in het zonnetje te zetten.
De vieze voorzitter van dit stel is een uiterst herkenbare kerel die zijn dagen slijt bij Cafe Brandpunt achter (en voor) de bar, zwart krullend haar en een klein zwart moedervlekje op het puntje van zijn neus. Het leek de kacheltjes dan ook leuk om juist deze karakteristiek eigenschappen te benutten voor een finishing touch aan het tenue van dit jaar.

Alle leden kregen een blauwe Brandpunt blouse met daarop de tekst “The Man, The Myth, The Len”, Len was namelijk de roepnaam van deze pechvogel. Een zwarte krulpruik en een puntje met watervaste stift op de neus maakte het geheel af. Toen drie kwartier later eindelijk de echte Len arriveerde, duurde het even voordat de kruikenmunt viel, maar toen hij het eenmaal door had, kwamen de waterlanders. Tranen van vreugde deden het afgelopen jaar in een klap vergeten. Helaas wel van korte duur, aangezien de echte Len het gezelschap weer moest verlaten in verband met arbeidsverplichtingen.

Het bier vloeide ondertussen rijkelijk bij de residentie en de kachel werd al aardig opgestookt. De ambiance zat er goed in en het gevolg lalde uit volle borst mee met de nieuwe kneiter van een hit die zij weer hadden opgenomen. Deze CV brengt namelijk ieder jaar een eigen hit uit en hoewel de succesvolle meezinger van vorig jaar goed was voor platina, lijkt het erop dat ook deze plaat weer alle records zal breken.
Alles aan deze salsa-ballade klopt en is door professionals onder handen genomen, en dat hoor je.

Een kornuit heeft de neiging om handtastelijk te worden naar het andere geslacht toe, als er drank in het spel is. En dat was ook deze avond niet anders. Een wulpse poes werd vakkundig aan de staart getrokken, echter was de mannelijke helft van dit kruikenpaar het daar niet mee eens en dit liet hij ook blijken. Toen hij echter de tsunami van rode jasjes om hem heen zag, nam zijn verstand de overhand en vertrokken hij en zijn poes met de staart tussen de benen.

Toen ook de laatste kornuiten zich bij de groep voegden en er genoeg bier in de man zat, besloot het gezelschap om dan toch echt aan de kroegentocht te beginnen. Een kornuit had uit veiligheidsoverwegingen zelfs zijn moeder meegenomen. De 23 Lennies besloten om hun werkende voorbeeld op te gaan zoeken bij Brandpunt en hem af te lossen waar nodig. Niemand zou immers het verschil merken met zo’n goed lijkende outfit. De kans van slagen was ontzettend groot, ware het niet dat er 23 man tegelijk achter de bar kropen voor de aflossing. Totale chaos was het gevolg, maar het zwetende publiek ging uit zijn dak.

De volgende kroeg die vergezeld werd met de warmte van CV Of Kachel was Bolle. Ook hier was een kornuit van de CV aan het werk en hij bloeide helemaal op toen de groep zich voor zijn draaitafels manoeuvreerde. Prompt gooide hij de nieuwe hit van de CV erin, en de tent explodeerde. Geen feest als CV Of Kachel niet is geweest!

Na 15 keer de nieuwe en oude chanson van de CV te hebben beluisterd, toog het gezelschap verder naar de buren om de hoek. Het bliksembezoek aan de buren kreeg een vervolg bij het buitenverblijf van deze CV, Cafe Hoppie. In dit etablissement was de feestvreugde af te lezen bij de uitbaters. Ze hadden ons gemist.
Hier werden ook de eerste stappen op het liefdespad gezet door een kornuit met sproeten, die de aandacht had weten te strikken van een voluptueuze jonkvrouwe. Tot in de late uurtjes bleef de kachel branden en versnipperde het gezelschap uit over Kruikenstad.

Een speciale vernoeming van het nieuwe aspirant-lid van de CV mag niet ontbreken. Volgens de statuten kan deze prospect alleen lid worden door vijf jaar lang gehuld in een lederen gilet, alle drankjes te halen en te bezorgen aan de kornuiten van de CV. Wonderbaarlijk heeft hij deze taak op de eerste carnavalsavond met verve voltooid. Ik heb geen een keer droog gestaan en zelfs tijdens het pissen kwam hij nog drank brengen. Dat je een taak ook te serieus kunt nemen, bleek toen ik vanochtend eindelijk in mijn bed lag en er ineens werd aangebeld. Stond daar de prospect met een kop koffie!
Chapeau!