CV Of Kachel verslag dag 3

Maandag 11 februari, van Uw correspondent te Kruikenstad

 

Nou kruiken en kruikinnen, vrijdag was het dan zover. Het grootste volksfeest van Kruikenstad barstte weer in volle glorie los. Het was carnaval!

Uw correspondent wilde dit evenement weleens van dichtbij ervaren en besloot daarom om undercover te gaan bij een CV in Kruikenstad. Tijdens deze carnavalsdagen zal Uw correspondent verslag doen van de leuke momenten, de uitglijders, de heftige momenten, toiletbezoeken, eetgelegenheden, verkleedpartijen, woordspelingen en natuurlijk een algemeen sfeerbeeld geven van de geweldig overheersende ambiance in Kruikenstad.

 

Kist vermist!

Beste lezers,Uw correspondent zal het vandaag iets korter houden. Hiervoor heeft hij goede redenen, want hij moet namelijk om 11:11uur alweer paraat zijn bij de residentie. Verder heeft hij ook door zijn wekker heen geslapen, wat waarschijnlijk te wijten is aan de oorsuizen die hij heeft opgelopen bij de buitenbar van de Clochard.

Uw verslaggever moest zich gisteren om 12:00uur melden voor D’n Opstoet. Helaas was hij zestien minuten te laat, wat resulteerde in vijf Schrobbelers als ontbijt. Gelukkig was de altijd solidaire voorzitter bereid om in ieder geval een borrel mee te nuttigen, dus toen waren het er nog maar vier. Tegen half een had Uw correspondent dus al vier Schrobbeler op en zijn eerste glas bier. Het geweldige continentaal ontbijtbuffet bij de residentie maakte echter een hoop goed. Wat ook trouwens ook top is bij de residentie zijn de heerlijke, geile, lekkere da…… Sorry, ik wijk weer af. Nondeju, om dit voor eens en altijd uit de wereld te helpen, ga ik het gewoon zeggen. Wat een topresidentie met al die wellustige, lekkere, geile, gezellige dames achter de bar! Ik weet niet wie er verantwoordelijk is voor de werving en selectie in de Studio, but keep up the good work!

 

Toen de CV weer compleet was en de andere laatkomers ook hun lijfstraffen hadden gehad, was het tijd om naar D’n Opstoet te gaan kijken. Inderdaad kijken! Meelopen was geen optie meer omdat de geweldige praalwagen van de CV, in de vorm van een doodskist, vermist was. Reconstructies van de voorgaande avond leidden tot niets. Een kornuit beweerde dat de kist bij Clochard boven weg was gezet, maar kwam hier al snel van terug toen er gedreigd werd met borrels Schrobbeler. De laatste standplaats van de graftombe zou ergens op het Piusplein zijn, volgens velen. Een buurtonderzoek leidde echter tot niets. Kist vermist, en bij deze dus een oproep aan de trouwe lezers om uit te kijken naar een klassiek gevormde grafkist in de kleur zwart. Het onderstel is rood en heeft vier wielen met lichtmetalen velgen. Mocht U de kist signaleren, sms dan “Kachel Aan” naar 1234 (€ 150,- per ontvangen bericht).

 

In de St. Josephstraat werd D’n Opstoet van dichtbij gevolgd. De CV verzamelde zich bij een buitenbar met een kleine schare fans van de CV. Het grote CV Of Kachellied werd meerdere malen ten gehore gebracht en uit volle borst meegezongen.

Nadat er enthousiast gezwaaid was naar de laatste praalwagen met de Prins van Tilburg, was het tijd om een van onze kornuiten op te gaan zoeken bij de buitenbar van de Clochard. De kornuit stond er een beetje treurig bij, maar bloeide helemaal op toen zijn medekornuiten speciaal voor hem zich allemaal meldden bij zijn barretje. De kornuit besloot uit dankbaarheid hiervoor, om ’s avonds met een andere groep te gaan carnavallen in Broekhoven.

 

Vanaf dit moment kon Uw correspondent niet alles meer volgen. De groep waaierde uit over het centrum van Kruikenstad. Ik kan U in ieder geval mijn deel van de avond nog vertellen.

Aangezien onze chef du pap verstek had laten gaan, en zich naar alle waarschijnlijkheid ophield in Breda, werd deze taak weer glansrijk overgenomen door de interim-chef du pap. Ditmaal wist hij onze verwachtingen te overtreffen, door een kleine selecte groep mee te nemen restaurant de Gouden Regenboog. Een waar culinair festijn zorgde voor gevulde magen. Wat gerechten die de revue passerden waren, pommes du francaise, een quartier du boeuf geserveerd op een bedje van ijsbergsla met sjalotjes en een tomaatje met daarop een broodje dat afgeblust is met sesamzaad. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het een soort wedstrijd lijkt te worden tussen de beide chef du paps. Ik kijk in ieder geval alweer uit naar het diner vanavond.

 

Vanuit de Gouden Regenboog vertrok het kleine gezelschap richting Slagroom, of Geslachtsroom, dat weet ik niet meer precies. In ieder geval volgde nog een dwaze avond. Toen ik op het punt stond om nog even richting de residentie te wandelen, kwam ik aan de buitenbar van Brandpunt ook nog twee kornuiten bezig. Een gezellig samenzijn volgde, tot het moment dat een van de kornuiten een beetje raar begon te doen. Dit rare schouwspel eindigde met twee vingers in de keel. Een goed moment om door te lopen, dacht ik bij mezelf. En daar ging ik dus…

 

In de residentie ben ik vast nog wel een verdwaalde kornuit tegen het lijf gelopen, maar daar is mijn waakvlammetje toch echt gedoofd.

Vandaag gaan we op reis naar Oeteldonk, en Uw correspondent is erbij!

 

Hoezee, hoezee, hoezee!!!!

 

O. Penhaard