CV Of Kachel verslag dag 1, 2015

Kruikenstad 14 februari 2015, van Uw correspondent te Kruikenstad

Beste Kruiken en Kruikinnen, eindelijk mogen we weer! Een sluier van groen-oranje kleuren is over Kruikenstad neergedaald, de pakjes zijn gestreken, de barretjes aangevuld en tout Tilburg trekt massaal de binnenstad in. We gon wir bombezjoere, het is carnaval!

Op veler verzoek gaat ook dit jaar Uw correspondent weer verslag doen van dit gigantische volksfeest. Voor het derde jaar op rij gaat hij hiervoor weer undercover bij CV Of Kachel en inmiddels is hij geïnfiltreerd in de opperste regionen van deze carnavalsvereniging. Deze groep pretendeert nog steeds de leukste carnavalsvereniging van Kruikenstad te zijn en Uw correspondent zal verslag doen van de roddels, achterklap, liefdesverdriet, escapades, anekdotes en hilariteit maar bovenal van de geweldige ambiance en plaisanterie bij de kornuiten van CV Of Kachel in Kruikenstad!

Déés pas echt unne grôte Prins!

Dit wordt alweer het derde jaar in het bestaan van CV Of Kachel en na mijn glansrijke optredens van de vorige carnaval had ik besloten om ook de rest van het jaar verbonden te blijven aan deze CV om eens te kijken wat zo’n hechte groep schuinsmarcheerders allemaal bekokstoven. Ik had inmiddels een plek weten te bemachtigen in de bestuurslaag van dit zootje ongeregeld en zo kon ik dus goed volgen wat een werk er allemaal komt kijken bij het runnen van een gezonde CV. In mijn beleving zouden hier uren, dagen, weken van bloed, zweet en Schrobbelèr in gaan zitten. Mannen die puur vanwege hun clubliefde alles aan de kant schuiven om van carnaval een groot succes te maken. Gezinnen die in de steek worden gelaten, huwelijken die stranden, waarschuwingen op het werk en ga zo maar door. Alles moet wijken voor de CV!

Nou, niet dus bij CV Of Kachel. De eerste weken na carnaval was er complete radiostilte. Dit leek mij nog enigszins logisch, aangezien er ontnuchterd moest worden en het thuisfront verwacht natuurlijk ook weer aandacht. Echter na een half jaar was er nog steeds geen spoor van leven te bekennen. De whatsapp-groep van de CV stond inmiddels op plek 103 in mijn lijst en ik begon mij sterk af te vragen of de CV nog wel bestond. En toen stond daar 11/11 ineens voor de deur. Als een laatste stuiptrekking was er een algemene ledenvergadering georganiseerd in de residentie. Diverse agendapunten werden in sneltreinvaart behandeld. Zo werden er nieuwe aspirant leden geïntroduceerd, bier gehaald, het financiële jaarverslag gepresenteerd, bier gehaald, nog een keer bier gehaald, de bouwcommissie benoemd, bier gehaald, guerilla commissie opgeheven wegens inactiviteit, bier gehaald en werden er nog een paar nieuwe commissies opgericht. Om niet uit mijn rol te vallen besloot ik zelf om plaats te nemen in de liedjescommissie. Deze CV bestaat namelijk alleen maar uit nachtegaaltjes en daarom wordt er ook ieder jaar een nieuwe hit opgenomen.

Na een half uur vergaderen was het welletjes en werd er tot diep in de nacht gefeest.

Gisteren was het dan zover en om stipt 19:00uur zouden de trawanten van CV Of Kachel de buitenbar bij residentie Studio officieel openen. Net als vorig jaar was iedereen ruim op tijd en ook dit jaar was er in het diepste geheim besloten om één kornuit de gehele carnaval in het zonnetje te zetten en onderwerp van gesprek te maken. En dit jaar was dat niemand minder dan de Prins van CV Of Kachel, Prins Rob! Met zijn imposante verschijning tikt hij bijna de 2.90meter aan en dat is precies de reden dat hij Prins is. Prins worden bij deze CV kan alleen als tijdens een officiële meting op de kop tegen een Kruikenmuntkassa blijkt dat je de langste bent, en aangezien een gezond mens zich hier niet aan waagt is Rob dus nog steeds de Prins.

Dit jaar is er flink uitgepakt om Prins Rob te eren. Zo gaat de nieuwe hit van de CV volledig over Prins Rob en zijn escapades met een jonkvrouwe op 11/11. Daarnaast zijn alle CV leden verkleed als de Prins, wat eigenlijk niet meer inhoudt dan een kussen onder de blouse en klossen onder de schoenen binden.

Prins Rob arriveerde om 19:30uur bij de residentie en had nog niets door. Hij werd hartelijk ontvangen door zijn gevolg en er werden rijkelijk handen geschud. Er werd overgegaan tot een officieel moment en de muziek ging op stil. De CV had zich gepositioneerd voor de buitengevel van de residentie, want hier zou een ode aan Prins Rob onthuld worden. Het aftellen begon en zelfs de bardame van de residentie vond het spannend, wat ik kon aflezen aan het staartje van haar konijnenpak. Onder tromgeroffel ontvouwde zich een banner van vier meter aan de gevel van de residentie met een levensgrote foto van Prins Rob en begeleidende teskt “Déés pas echt unne grôte Prins!”. Met de onthulling werd gelijk het nieuwe nummer van de CV ingezet en het bier vloeide rijkelijk. Als een man van statuur wist Rob het net droog te houden, maar hij was zichtbaar ontroerd. En we zongen allemaal, Prins Rob doe toch normaal!

De kornuiten occupeerden voor een groot deel van de avond de buitenbar van de residentie en tijdens het volgende officiële moment van de CV werden de aspirant-leden, genaamd prospects officieel geïntroduceerd en benoemd. Gelukkig maar, want de prospect van vorig jaar is door de CV als zendeling naar Azie gestuurd om ook daar de populariteit van de CV te verspreiden. Tijdens de inhuldiging werd deze kornuiten in wording nog even duidelijk gemaakt dat hun hoofdtaak is om alle leden van de vereniging compleet te ontzorgen en te pamperen gedurende de carnaval. De avond sleepte zich voort en de aspiranten moesten nog zichtbaar wennen aan hun taak. Laten we hopen dat het vandaag beter gaat. Gedurende de avond dook er ook constant een onherkenbare, irritante Chinees op, die zich bij het clubje wilde voegen. Een veel gehoorde vraag was dan ook, “Hedde gij Chinees besteld?”. Wie deze Aziaat was, is tot op heden nog niet duidelijk geworden.

De kachels waaierden uit over het centrum en besloten een bezoek af te leggen aan het nieuwe buitenverblijf Cul de Sac, waar een collega-kornuit sinds dit jaar de scepter zwaait. Nadat hier vrolijk werd meegedrumd met een volledig blank salsa-orkest, verspreidde het gevolg zich naar het Piusplein. Meerdere etablissementen werden daar op een bezoek van de leukste carnavalsvereniging van Kruikenstad getrakteerd. Nu de drank in de man zat, werden ook weer de eerste stappen op het liefdespad gewaagd, want het was immers al na twaalven en dus Valentijnsdag. Het gezelschap versnipperde en dunde uit gedurende de nacht, en de altijd zo keurige CV veranderde langzaam aan in oerdriftige, ordinaire holbewoners. Voor mij het sein om een einde te maken aan de avond en huiswaarts te keren.

Wat vandaag gaat brengen, is moeilijk te voorspellen. De Prins van Kruikenstad zal ingehaald worden en er zal een traditioneel bezoek worden afgelegd aan confectiegigant Sengers in de Heuvelstraat. En het is Valentijnsdag, dus ook de dames zullen de nodige aandacht gaan krijgen vandaag. Bij deze alvast mijn welgemeende excuses en het codewoord om hier een eind aan te maken is “Prins Rob doe toch normaal!”

Alaaf, een fijne dag en merge weer un nieuw verslag!